Voetbal

Bayern München versterkt zich met Hummels en Sanches

Bayern München heeft zich met het oog op het nieuwe seizoen versterkt met Mats Hummels en Renato Sanches.

De Duitse kampioen maakt beide transfers dinsdag bekend. Zowel de 18-jarige middenvelder Sanches als de 27-jarige verdediger Hummels is een contract tot halverwege 2021 overeengekomen met 'Der Rekordmeister'.

Hummels komt over van concurrent Borussia Dortmund, Sanches staat nu nog onder contract bij Benfica.

46-voudig Duits international Hummels drong zelf aan op een overstap naar Bayern, de club waar hij zijn opleiding genoot maar nooit doorbrak.

Hij liet zich in 2008 verhuren aan Borussia Dortmund en tekende daar een jaar later een contract. Zijn verbintenis in het Ruhrgebied zou medio 2017 aflopen.

Moeilijk

"Het was een moeilijke beslissing om Dortmund te verlaten, ik heb altijd met trots dit shirt gedragen", vertelt Hummels op de website van de nummer twee van Duitsland.

Eerder maakten middenvelder Mario Götze en spits Robert Lewandowski al de overstap van Dortmund naar Bayern.

"Hummels is een van de beste centrumverdedigers ter wereld", stelt voorzitter Karl-Heinz Rummenigge op de website van Bayern. "We zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen."

Sanches

Bayern maakt niet bekend voor welk bedrag Hummels overkomt. Voor Sanches telt de Duitse topclub 35 miljoen euro neer, exclusief bonussen.

"We volgen Renato Sanches al langere tijd", aldus Rummenigge. "We zijn heel blij dat we ondanks de concurrentie van internationale topclubs hem vast hebben gelegd."

"Hij is een dynamische middenvelder die ook sterk is in de duels. Sanches zal ons sterker maken."

Sanches maakt dit seizoen voor het eerst deel uit van de A-selectie van Benfica. Eerder dit jaar debuteerde de middenvelder in de Portugese nationale ploeg.

NUwerk

Tip de redactie