Voetbal

Indonesië wil Mourinho of Hiddink aanstellen als bondscoach

Indonesië wil voormalig Chelsea-trainer José Mourinho (53) of de huidige Chelsea-trainer Guus Hiddink (69) aanstellen als bondscoach.

De minister van Sport van het Aziatische land heeft dat dinsdag gezegd tegen staatspersbureau Antara.

Minister Imam Nahrawi heeft de namen van kandidaten besproken met de Indonesische president Joko Widodo, die het Indonesische voetbal graag naar een hoger niveau wil tillen.

"We hebben het erover gehad, maar het zal niet makkelijk worden om een coach van die statuur aan te stellen", aldus Nahrawi.

WK 2018

Mourinho werd dit seizoen ontslagen bij Chelsea na een zeer teleurstellend begin van het seizoen. Hij wordt in de Engelse media genoemd als belangrijkste kandidaat om Louis van Gaal op te volgen bij Manchester United.

Hiddink volgde Mourinho op bij Chelsea en is nog één duel hoofdtrainer van de club uit Londen. Hij wordt na dit seizoen opgevolgd door de Italiaan Antonio Conte.

Indonesië staat op plaats 185 van de 209 landen op de FIFA-ranking. Het land is gediskwalificeerd door de wereldvoetbalbond voor het WK 2018 en de Azië Cup van 2019 wegens te veel inmenging van de overheid in de nationale competitie.

Tip de redactie