PSV gaat extra miljoenen niet investeren in nieuwe spelers

Landskampioen PSV gaat de extra miljoenen die binnenkomen door het bereiken van de Champions League komende zomer niet investeren in nieuwe spelers.

"Natuurlijk hebben we nu meer te besteden dan bij een tweede plaats, waardoor we mogelijk alleen Europa League hadden gespeeld. Maar we kunnen met dat geld ook andere leuke dingen doen", zegt Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV,  tegen NU.nl.

"De verbouwing van trainingscomplex de Herdgang komt eraan en ook in het stadion willen we het een en ander doen. Het is dus niet zo dat we ineens de selectie extra gaan versterken."

"We stellen de selectie samen op basis van onze begroting en die begroting is op Europa League-voetbal ingesteld. We willen niet in de problemen raken als we de Champions League twee keer op rij niet halen."

Video: PSV-fans vieren feest

Engelse middenmoter

Gerbrands verwacht echter wel de nodige mutaties in de selectie van PSV, nadat technisch manager Marcel Brands maandag bij de huldiging van de kersverse landskampioen al aangaf dat Jetro Willems, Luciano Narsingh, Adam Maher en Stijn Schaars waarschijnlijk vertrekken.

"Dat zijn vooral jongens met aflopende contracten", zegt Gerbrands. "Maar ik denk dat het geraamte van het elftal grotendeels blijft staan."

De directeur heeft dan ook goede hoop dat sterkhouders Jeffrey Bruma en Luuk de Jong ook volgend seizoen in Eindhoven spelen. "Ze weten zeker dat ze dan in de Champions League actief zijn en weer meestrijden om de titel. Dat is een mooi vooruitzicht."

"Natuurlijk zal er best wat gebeuren als echt grote clubs gaan bieden, maar bij een middenmoter uit Engeland kunnen ze denken dat het beter is om bij PSV te blijven. Wat dat betreft helpt deze titel wel."

Loting

De titel van PSV is al de tweede sinds Gerbrands medio 2014 bij PSV in dienst trad. Het doel is om daar volgend jaar een derde kampioenschap aan toe te voegen.

"Een serie van drie zal heel bijzonder zijn. Dat is doel nummer één voor volgend seizoen. En over de Europese doelstelling moeten we nog om tafel. Maar ik kan je nu eigenlijk al zeggen dat doel nummer twee is om weer te overwinteren in de Champions League."

Het maakt Gerbrands daarbij niet uit dat PSV, anders dan dit seizoen, niet geplaatst zal zijn bij de loting. "Dit seizoen hadden we zogenaamd een gunstig perspectief, maar kregen we VfL Wolfsburg uit pot 4. Dat perspectief zegt dus niet zoveel."

"Het zou komend seizoen op papier ook makkelijker uit kunnen pakken. Maar ja, we hebben dit seizoen ook grote namen verslagen. Zeker thuis hebben we bewezen een moeilijk te kloppen ploeg te zijn. Er gebeurt iets extra's hier in Eindhoven."

Lees meer over:
Tip de redactie