Marco van Ginkel verwacht niet dat er snel duidelijkheid komt over een mogelijk langer verblijf van hem bij PSV, dat hem voor een halfjaar huurt van Chelsea.

"De komende weken wordt er niets beslist, denk ik. Het liefst wil ik snel duidelijkheid, maar dat heb ik niet in eigen hand", aldus Van Ginkel, die zondag kampioen werd met PSV en een dag later gehuldigd werd in de binnenstad van Eindhoven.

"Het titelfeest was extra mooi. Ik heb al in aardig wat landen gespeeld, maar kampioen was ik nog niet geworden."

De 23-jarige Van Ginkel werd eerder door Chelsea verhuurd aan AC Milan en Stoke City, maar bloeide de afgelopen maanden op bij PSV waar hij in dertien Eredivisiewedstrijden acht keer scoorde.

Video: PSV-fans vieren kampioens

Landskampioen PSV gehuldigd in Eindhoven
Landskampioen PSV gehuldigd in Eindhoven

feest

"Ik heb het naar mijn zin hier in Eindhoven, speelde in de Champions League en dat gaat de club ook volgend jaar doen. Dat moet ik koesteren. Maar zoals ik al zei, ik heb niet alles in eigen hand. Chelsea heeft een dramajaar gehad. Het is nog niet duidelijk wat daar allemaal gaat gebeuren."

Het gaat Van Ginkel dan ook te ver om te zeggen dat hij bij PSV blijft als hij zelf zou mogen kiezen. "Dat kan ik nu niet zo zeggen. Stel dat de nieuwe Chelsea-trainer Antonio Conte me er graag bij wil hebben dan is zo'n uitspraak niet handig. Het is afwachten wat er gebeurt."