HILVERSUM - Zelf vond ze het wel mooi geweest en ook hockeybondscoach Marc Lammers vond het eigenlijk welletjes voor haar. Recordinternational Mijntje Donners is dan toch gestopt bij Oranje.

De ultieme beslissing, na ruim tien succesvolle jaren en 232 interlands, had ze lang voor zich uitgeschoven. Door de naderende Champions Trophy, over drie weken in Argentinië, moest de topscorer van Den Bosch echter een besluit nemen.

Combinatie

"Begrijp me goed, ik ben het hockey nog lang niet zat", zei Donners (30) in het NOS Sportjournaal. "Zowel op maatschappelijk als op sociaal gebied wil ik meer gaan doen. Dat is onmogelijk in combinatie met hockeyen voor Oranje. Dat kost echt veel te veel tijd."

Donners, werkzaam in de uitzendbranche, liet weten dat ze wil plaatsmaken voor de nieuwe generatie. Bij Den Bosch, waarmee ze vele landstitels veroverde, blijft de voormalige aanvoerder van Oranje voorlopig actief op het hoogste clubniveau.

Mooi

Donners kan terugkijken op een prachtige loopbaan in het Nederlands team, waarmee ze ondermeer drie olympische medailles won (twee keer brons, een keer zilver), twee Europese titels veroverde en zilver behaalde bij het wereldkampioenschap in 2002. "Het is hartstikke mooi geweest", blikte ze terug.