Voetbal

Gudelj vindt dat Ajax de schaal heeft weggegeven

Nemanja Gudelj kan maar moeilijk geloven dat Ajax zondag de landstitel verspeelde door met 1-1 gelijk te spelen bij De Graafschap.

"We hadden de schaal in handen, maar we hebben hem weggegeven aan PSV. Waarschijnlijk waren ze thuis al aan het feesten", aldus Gudelj, die vertelt dat de klap hard is aangekomen bij Ajax.

"Na afloop waren er boze en huilende gezichten in onze kleedkamer. Ik zal ook nog wel een tijdje nodig hebben om hiervan te herstellen. Het was heerlijk geweest als ik in mijn eerste jaar bij Ajax de titel had gepakt. Maar ja, we hebben het niet afgemaakt."

Vooraf leek het nog een ideaal scenario voor Ajax, omdat er voor De Graafschap zondag niets meer op het spel stond en de Achterhoekers zich konden sparen voor de play-offs om promotie/degradatie. Gudelj is echter niet verbaasd dat De Graafschap zich niet inhield.

"Ik heb dit seizoen één ding geleerd en dat is dat elke club tegen Ajax 110 procent geeft. Of het nou ergens om gaat of niet. Dat is anders dan bij andere clubs. En daar moet je je als Ajax tegen wapenen."

Volgens de 24-jarige Serviër dacht Ajax vooraf dan ook niet te makkelijk over het duel in Doetinchem.

"Iedereen heeft alles gegeven, we hebben ervoor gevochten. Mike van der Hoorn ging de duels aan, Amin Younes zocht steeds de actie, maar de bal viel steeds niet goed. We waren niet goed genoeg."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie