Tom Dumoulin was er niet heel erg rouwig om dat hij zondag zijn roze leiderstrui in de Giro d'Italia af moest staan aan zijn Duitse oud-ploegmaat Marcel Kittel.

"Ik had 'm liever gehouden, maar ik zie er ook de voordelen wel van in", reageert de Limburger voor de camera van de NOS.

"Als Marcel zo goed in vorm is als-ie nu is en hij zit gewoon in de goede positie, dan kan niemand 'm kloppen. Dat zie je vandaag weer. Hij doet weer alles goed en hij wint weer gemakkelijk, dus dan wordt het heel moeilijk. Als het dan iemand moet zijn, dan liever hij dan een rare Italiaan."

Kittel schreef zaterdag al de tweede etappe op zijn naam en sprintte zondag naar zijn tweede ritzege en de leiding in het algemeen klassement. Dumoulin volgt op negen seconden van de Duitser van Etixx-QuickStep.

"Of Marcel nou voor me staat of achter me maakt alleen voor de roze trui uit. Voor het klassement niet echt, want dat zal-ie in de komende dagen toch wel laten gaan", voorspelt de kopman van Giant-Alpecin.

Tijdrit

Dumoulin hoopt in de Ronde van Italië zelf sowieso nog een dagzege te kunnen pakken, na zijn winst in de openingstijdrit door Apeldoorn. "Ik wil sowieso die tijdrit op dag negen nog winnen en ik ben ook wel heel erg benieuwd naar die klimtijdrit."

"Verder denk ik dat m'n niveau in de hoge bergen niet goed genoeg zal zijn, maar de eerste weken heeft nog geen hoge bergen. Dus ik hoop dat ik nog wel even in het klassement kan blijven staan en misschien na dag negen weer het truitje aan kan trekken."