LONDEN - De Grote Prijs van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone is voorlopig toch opgenomen op de formule-1-kalender van volgend jaar. Daar staat voor het eerst een Grote Prijs van Turkije op, op een nieuw circuit bij Istanbul. De automobielfederatie FEI publiceerde woensdag een provisorische kalender met een recordaantal van negentien races.

Silverstone staat daar toch op, hoewel formule-1-baas Bernie Ecclestone vorige maand de Britse grand prix - de oudste in het circus - nog had weggestreept. Het circuit kon niet voldoen aan de vraagprijs van Ecclestone om de Formule 1 te mogen organiseren. Dankzij bemiddeling van de Britse regering en financiële steun van een groep ondernemers onder leiding van oud-coureur Nigel Mansell, lijkt er nu toch een akkoord te komen.

Achter de Grote Prijs van Frankrijk op het circuit van Magny-Cours en de Grote Prijs van San Marino op Imola, thuishaven van Ferrari, staan ook vraagtekens. Beide circuits dienen fors te renoveren om de formule-1-race definitief binnen te halen. Nabij Istanbul komt een nieuw circuit. Dat wordt dan het derde in twee jaar tijd na de raceaccommodaties in China en Bahrein. De Grote Prijs van Turkije staat gepland voor 21 augustus.