Voetbal

België moet het op EK stellen zonder aanvoerder Kompany

België kan op het EK in Frankrijk niet beschikken over aanvoerder Vincent Kompany.

De centrale verdediger van Manchester City laat zaterdag op Facebook vanuit het ziekenhuis weten dat hij tot zijn grote spijt zal ontbreken in de selectie van de 'Rode Duivels'.

"Ik mis het EK", schrijft de 30-jarige Kompany. "Dat is erg verdrietig nieuws voor mij. "Ik zou nu zelfmedelijden kunnen hebben, voor mijn carrière kunnen vrezen en op kunnen geven, maar zo zit ik niet in elkaar."

Woensdag raakte de verdediger geblesseerd aan zijn lies in de return van de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid en hij zal niet op tijd fit zijn om opgeroepen te kunnen worden door bondscoach Marc Wilmots.

De oud-speler van Hamburger SV en Anderlecht kampte dit seizoen met liefst vijf verschillende blessures en speelde slechts 22 van de 57 officiële wedstrijden namens City.

Grootste fan

Kompany heeft er echter alle vertrouwen in dat zijn ploeggenoten bij de nationale ploeg het ook zonder hem goed zullen doen in Frankrijk. "Ik vertrouw erop dat mijn vrienden en teamgenoten ons trots kunnen maken op het EK. Ik ben nu officieel hun grootste fan en zal erbij zijn om ze te ondersteunen."

België neemt het vanaf volgende maand in groep E op tegen Italië, Ierland en Zweden. Wilmots maakt donderdag zijn selectie bekend voor de nummer twee van de FIFA-ranglijst.

Tegenstander Italië mist Alessio Cerci in Frankrijk. De 28-jarige aanvaller, die dit seizoen door Genoa wordt gehuurd van Atletico Madrid, moet dinsdag onder het mes vanwege een knieblessure en is daarom niet beschikbaar voor bondscoach Antonio Conte.

Tip de redactie