Voetbal

Van den Berg baalt van handelwijze Heerenveen rond vertrek

Joey van den Berg heeft te horen gekregen dat hij mag vertrekken bij sc Heerenveen en de aanvoeder van de Friezen baalt van de manier waarop dat is gegaan.

De vertrekkende Heerenveen-spelers kregen vorige week rond het thuisduel met FC Groningen (2-1 verlies) de kans om afscheid te nemen van het thuispubliek. Van den Berg hoorde pas twee dagen later dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd.

"Had het effe twee dagen eerder verteld, wat maakt dat nou uit. Ik heb vier jaar hier gespeeld en met de meeste supporters een goede band opgebouwd", aldus de 30-jarige Van den Berg tegen VI.

"Tot hen had ik me graag gericht met een woord van dank. Dat is me niet gegund. Jammer, het had anders gekund, maar ik lig er ook niet meer wakker van."

De middenvelder sluit overigens niet uit dat hij volgend seizoen alsnog voor Heerenveen speelt. "Ja, als ik 18 juni niets heb en zij ook niet, kunnen we weer in gesprek."

Toch denk Van den Berg dat die kans vrij klein is. "Ik zal je zeggen dat Heerenveen voor mij niet de enige club in Nederland is. Als de liefde niet van twee kanten komt, houdt alles op. Ik maak me geen zorgen en ga ervan uit dat ik komend seizoen bij een mooie club speel."

Schande

Zaakwaarnemer Henk van Ginkel was een stuk feller over de handelwijze van Heerenveen. "Het is een schande. Heerenveen heeft de uitstraling van een keurige club, maar zo ga je niet om met iemand die vier jaar lang alles heeft gegeven."

Van den Berg speelt sinds de winterstop van het seizoen 2012/2013 in het Abe Lenstra Stadion. Eerder kwam hij uit voor onder meer Go Ahead Eagles en PEC Zwolle.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

NUwerk

Tip de redactie