Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Tom Dumoulin

Dumoulin 'superblij' met ritzege en leiderstrui in Giro

Tom Dumoulin kon vrijdag zijn geluk niet op nadat hij de openingstijdrit van de Ronde van Italië won en bovendien de leiderstrui pakte.
Door NU.nl

"In de Ronde van Romandië was ik niet echt gelukkig en dat betaalt zich nu dubbel en dwars terug", doelde de renner van Giant-Alpecin voor de camera van de NOS op zijn tweede plaats in de race tegen de klok in de Zwitserse rittenkoers.

De 25-jarige Limburger had in Apeldoorn wel het geluk aan zijn zijde. Hij bleef in de individuele tijdrit van 9,8 kilometer nummer twee Primoz Roglic van Lotto-Jumbo slechts 0,022 voor. Beiden zetten een tijd van 11.03 minuten neer.

"Ongelooflijk dat het zo heeft moeten zijn", zei Dumoulin. "Ik ben hier superblij mee. Het was niet mijn allerbeste tijdrit, maar ook zeker niet mijn slechtste."

Video: Dumoulin over overwinning

Beeld uit video: Tom Dumoulin blij met roze trui
Afspelen knop

Tom Dumoulin blij met roze trui

Tom Dumoulin blij met roze trui

De start van de Giro d'Italia in beeld

Zuchten

De kopman van de Duitse formatie hoorde pas tijdens het interview het minieme verschil tussen hem en Roglic. "0,022 is niks. Een keer zuchten en dan is het voorbij."

Dumoulin beleefde naar eigen zeggen een stressvolle dag. "Maar daar sla ik me wel doorheen. Het was niet mijn allerbeste prestatie, maar wat maakt dat uit? Ik sta in het roze."


Lees meer over:

Tom DumoulinGiro 2016

Aanbevolen artikelen