Novak Djokovic heeft vrijdag de halve finales van het Masterstoernooi in Madrid bereikt.

De Servische nummer één van de wereld rekende in twee sets af met Milos Raonic: 6-3 en 6-4. 

De Canadees won nooit nog van Djokovic en daar kwam ook vrijdag geen verandering in. Voor de zevende keer versloeg de Serviër Raonic.

Djokovic kreeg slechts één breakkans in de eerste set, maar verzilverde die wel. Aangezien hij zelf helemaal niet in problemen kwam, was het voldoende.

In de tweede set kreeg Raonic eenmaal de kans om iets terug te doen, maar de twee breakpoints werden weggewerkt door de ijzersterk spelende Djokovic. Die kreeg een hele karrenvracht kansen om Raonic te breken, maar deed dat slechts éénmaal.

Djokovic speelt in de halve finale tegen Kei Nishikori. De als zesde geplaatste Japanner won na ruim tweeënhalf uur spelen in drie sets met 6-7 (6), 7-6 (1) en 6-3 van de Australiër Nick Kyrgios.

Murray

Ook titelverdediger Andy Murray schaarde zich bij de laatste vier. De Schot had slechts een uur en zestien minuten nodig om Tomas Berdych met 6-3 en 6-2 te verslaan.

Murray, de nummer twee van de plaatsingslijst, kwam tegen de Tsjech geen moment in de problemen. De Schot kreeg geen enkel breakpunt tegen.

Zelf brak hij Berdych in de eerste set een keer en in de tweede set zelfs twee keer. Murray neemt het in de halve finale op tegen Rafael Nadal.

De als vijfde ingeschaalde Spanjaard won van de Portugees Joao Sousa, nummer 35 van de wereld. Na ruim twee uur tennis was de score 6-0, 4-6 en 6-3. Nadal verloor vorig jaar de finale van Murray.

De Nederlander Jean-Julien Rojer plaatste zich voor de halve finales van het dubbelspel in de Spaanse hoofdstad.

Rojer en zijn Roemeense partner Horia Tecau versloegen het Oostenrijks/Servische duo Alexander Peya en Nenad Zimonjic in twee sets: 7-6 (5) en 7-6 (2).