Jaap Stam begint zijn loopbaan als zelfstandig hoofdtrainer het liefst in Engeland.

"Ik vind niet dat je als trainer per se moet beginnen in Nederland. Waarom zou je niet kunnen beginnen in het buitenland?”, aldus Stam tegenover De Telegraaf.

De voormalig verdediger was de afgelopen twee jaar trainer van Jong Ajax samen met Andries Ulderink. In november behaalde hij zijn diploma Coach Betaald Voetbal.

"Ik wil direct aan de slag bij een eerste elftal. Ik ben nu twee jaar bij Jong Ajax geweest en dat was hartstikke leuk en mooi. Ik ben er nu klaar voor om de leidende rol op me te nemen bij een eigen elftal", zei Stam.

Championship

De 43-jarige oud-international heeft een voorkeur voor Engeland . "Het hoeft niet meteen de Premier League te zijn, het zou ook de Championship of League One kunnen worden. Ook daar zitten grote clubs tussen, waar je echt iets kunt gaan opbouwen. Ik heb het er thuis al over gehad en het gezin wil ook mee, als het zover komt."

NEC en Willem II zochten al contact met de zaakwaarnemer van Stam. Beide Eredivisieclubs zoeken nog een trainer voor volgend seizoen. Stam zei dat hij nog niet is ingegaan op die interesse.

"Het is niet zo dat ik niet in Nederland wil werken, maar het buitenland heeft wel mijn voorkeur. En ik zou het ook aandurven om direct bij een grote club te beginnen."