Liverpool-trainer Jürgen Klopp had donderdagavond alleen maar goede woorden over voor zijn ploeg na het bereiken van de finale van de Europa League. 

De nummer acht van de Premier League was in de return tegen Villarreal met 3-0 te sterk en maakte zo de 1-0 achterstand uit de heenwedstrijd goed.

"Het was een fantastische avond en een briljante wedstrijd van onze kant. Een geweldige prestatie", zei Klopp na afloop op Anfield tegen de BBC.

"Het eerste halfuur was één en al emotie. Het plan was om daar in de tweede helft mee door te gaan, maar ook het verstand te blijven gebruiken. Het eindigde geweldig."

Video: Klopp onder de indruk van zijn ploeg

Returns halve finale Europa League in beeld

Kwaliteit

Klopp dacht na de zege op Villarreal weer even terug aan het moment waarop hij werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Brendan Rodgers. 

"Toen ik hier arriveerde sprak iedereen veelvuldig over dit team", vertelt de Duitser. "Het ging allemaal over gebrek aan kwaliteit en verkeerde transfers. Maar ik ben hier trainer geworden omdat ik een goede selectie zag staan."

"Nu hebben we zelfs de Europa League-finale bereikt. We gaan naar Basel en we zullen 50.000, nee 60.000 fans meenemen. Misschien wel 100.000. Niet allemaal in het stadion, maar het is een mooie stad."

De eindstrijd tussen Liverpool en Sevilla, dat donderdag Shakhtar Donetsk uitschakelde, wordt afgewerkt op woensdag 18 mei.