Coach Claudio Ranieri van kampioen Leicester City heeft zijn spelers afgeraden om komende zomer in te gaan op aanbiedingen van andere clubs.

"Bij een ander team zijn ze niet meer zeker van een basisplaats, dus heb ik ze gevraagd om in ieder geval nog een jaar te blijven. Daar heb ik heel veel vertrouwen in", aldus de Italiaan, die donderdag op de persconferentie werd onthaald met een luid applaus van de aanwezige pers.

Vooral sterspelers Jamie Vardy, Riyad Mahrez en N'Golo Kanté worden de laatste tijd in verband gebracht met een transfer, omdat andere clubs hen meer salaris kunnen bieden dan de kersverse kampioen van de Premier League.

De Thaise eigenaren van Leicester City lieten afgelopen week echter weten dat ze geen enkele speler willen verkopen. Ranieri vindt dat Leicester zelf ook terughoudend moet zijn als het gaat om aankopen.

"Ik wil hier geen grote namen hebben. Mijn spelers zijn speciaal. Natuurlijk hebben we wel wat versterkingen nodig, maar alleen de spelers die dezelfde spirit kunnen opbrengen als de rest van het team", zegt Ranieri.  

"Het gaat niet om de namen van de spelers en niet om de namen van de clubs waar we tegen spelen. We moeten gewoon alles geven op het veld en zo hopen we samen verder te groeien."