Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Max Verstappen

Formule 1 Onrust met Sainz speelde mee in promotie Verstappen naar Red Bull

De promotie van Max Verstappen naar Red Bull Racing is volgens adviseur Helmut Marko niet alleen tot stand gekomen vanwege de ontevredenheid over coureur Daniil Kvyat van Red Bull.
Door NU.nl/ANP

''Er was sprake van toenemende onrust tussen Verstappen en Carlos Sainz bij Toro Rosso", verklaarde Marko donderdag. "Op deze manier zijn er intern dus meerdere problemen afgehandeld."

Verstappen en Sainz lagen al meerdere malen met elkaar in de clinch. Zo was de 18-jarige Nederlander eind maart na de Grand Prix van Melbourne woedend op Sainz, omdat de Spanjaard hem niet liet passeren. 

Donderdagochtend werd bekend dat Verstappen per direct de overstap maakt van Toro Rosso naar Red Bull, terwijl Kvyat de omgekeerde weg bewandelt.

Verstappen arriveert bij Red Bull

Druk

Volgens Marko was het bekritiseerde optreden van de jonge Rus tijdens de Grand Prix van Rusland een gevolg van de druk die hij zichzelf oplegt. 

''Die heeft hij zelf opgebouwd, die kwam niet bij ons vandaan'', zei Marko tegen de website Motorsport-total.com. ''Daniil was niet constant genoeg. Hij was dit jaar gemiddeld drie tot vijf tienden langzamer dan Daniel Ricciardo. terwijl ze vorig jaar gelijk op gingen." 

"Met de maatregel om hem naar Toro Rosso over te laten stappen, hopen we de druk wat bij hem weg te nemen. Onze luxe is dat we die mogelijkheid hebben.''


Lees meer over:

Red Bull RacingMax VerstappenHelmut Marko

Aanbevolen artikelen