FC Eindhoven moet op zoek naar een nieuwe trainer. Mitchell van der Gaag legt na de play-offs om promotie naar de Eredivisie zijn werk neer bij de Brabantse Jupiler League-club.

Van der Gaag is toe aan een nieuwe stap vanwege andere inzichten, zo valt er woensdag te lezen op de officiële website van FC Eindhoven. 

"Met veel ambitie en inzet ga ik samen met de stafleden en spelers de play-offs in, want ik wil dit seizoen ook absoluut succesvol afsluiten", aldus Van der Gaag.

De 44-jarige Zutphenaar is pas bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van FC Eindhoven en loodste de club naar de vierde plaats op de ranglijst. Hij veroverde met de Eindhovenaren tevens de derde periodetitel.

Technisch manager Harm van Veldhoven betreurt het vertrek van Van der Gaag. "Wij bedanken hem voor zijn enorme inzet en wensen Mitchell het allerbeste toe. Nu ligt onze gezamenlijke focus op een optimaal resultaat in de aankomende play-offs en beraden we ons intern over de opvolging van Mitchell richting volgend seizoen."

FC Eindhoven neemt het in de tweede ronde van de play-offs op tegen NAC Breda.