Ron Vlaar wil nog weinig kwijt over zijn toekomst, maar de 31-jarige verdediger staat wel positief tegenover een langer verblijf bij AZ.

"Ik kan nog niet zoveel zeggen over mijn toekomst, want ik weet het echt nog niet. Feit is dat AZ mij een aanbieding heeft gedaan en dat we daar wel over in gesprek zijn", zegt Vlaar woensdag tegen AZ TV.

"We gaan het zien. Ik sta daar zeker positief tegenover. Ik durf echt niet te zeggen of ik hier volgend seizoen weer speel. Daar heb je twee partijen voor nodig. Ik weet dat AZ dat ook wil en ze weten hoe ik daarin sta."

Vlaar staat sinds de winter onder contract bij AZ, dat de 29-voudig international van Oranje in de eerste seizoenshelft liet revalideren van een zware knieblessure. De oud-speler van Feyenoord en Aston Villa veroverde al snel een basisplaats in Alkmaar en scoorde één keer in zestien competitieduels.

"Ik heb weer plezier in het voetbal", aldus Vlaar. "Als ik terugkijk naar de eerste helft van het seizoen, toen ik voor mezelf aan het trainen was..."

"Dit is wel waar je het voor doet. Ik ben 31 en wil voetballen en iets bereiken met een ploeg die ook iets wil bereiken. Ik heb het gevoel dat deze ploeg dat ook heeft."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie