Jürgen Klopp heeft er alle vertrouwen in dat Liverpool zich donderdag ten koste van Villarreal weet te plaatsen voor de eindstrijd van de Europa League.

"Dit Liverpool wordt stapje voor stapje constanter. Ik weet niet precies hoe ver we daarin zijn. Maar dit team en deze spelers hebben mij positieve signalen laten zien wat hun kwaliteiten betreft", aldus Klopp woensdag op zijn persconferentie. 

"We hebben geen enkele garantie dat we de finale halen, maar we zijn er klaar voor. Alles wat we sinds oktober hebben gedaan was om perfect voorbereid te zijn op een wedstrijd als deze."

Op Anfield moet Liverpool de vorige week opgelopen 1-0 achterstand zien goed te maken. Klopp was ondanks de late tegentreffer van Adrian Lopez tevreden over het heenduel in Spanje.

"Het was geen goed resultaat, maar gaf wel een goed gevoel. Het enige dat ik na de wedstrijd voelde was half time. Meer niet. Er is nog niets beslist."

Indrukwekkend

Klopp is onder de indruk van het Spaanse voetbal. Naast Villarreal maakt ook titelverdediger Sevilla nog kans op een plek in de finale van de Europa League, terwijl Atletico Madrid dinsdagavond al de eindstrijd van de Champions League bereikte.

"Het Spaanse voetbal is erg indrukwekkend. Ze combineren erg goede spelers met een uitstekende tactiek. Ze zijn slim, gemeen en ervaren. Ik weet hoe moeilijk het wordt, maar ben nergens bang voor. Wij willen als vaandeldrager van het Engelse voetbal naar de finale."