De Engelse voetbalbond FA klaagt Chelsea en Tottenham Hotspur aan omdat de clubs hun spelers en medewerkers niet onder controle konden houden tijdens het onderlinge duel (2-2) op Stamford Bridge afgelopen maandag.

Bij de ingang van de spelerstunnel kwam het na afloop tot duw- en trekwerk tussen spelers van beide teams. Ook tijdens het duel ontstonden er opstootjes op het veld. Tottenham verspeelde in de slotfase een 0-2-voorsprong tegen de Londense rivaal, waardoor Leicester City kampioen werd.

Scheidsrechter Mark Clattenburg gaf tijdens de wedstrijd twaalf keer een gele kaart, waarvan negen keer aan een speler van Tottenham. 

De bond start een apart onderzoek naar Tottenham-middenvelder Moussa Dembélé vanwege gewelddadig gedrag. De Belg stak vlak voor rust zijn vinger in het oog van tegenstander Diego Costa. Die actie werd niet gezien door de arbitrage, maar wel vastgelegd door tv-camera's.

De FA heeft beide clubs en betrokken spelers om een reactie gevraagd. Ze hebben tot donderdagavond om te reageren. De bond zinspeelt voor Dembélé op een zwaardere straf dan de reguliere drie wedstrijden schorsing die normaal gesproken worden opgelegd.

Video: Hiddink valt bij opstootje na Chelsea-Tottenham