De licentiecommissie van de KNVB zal maandag nog geen besluit nemen over de proflicentie van FC Twente.

De commissie heeft de club laten weten meer tijd nodig te hebben om de aangeleverde documenten te beoordelen.

Het streven van de commissie is nu om de Enschedeërs voor het einde van de maand te laten weten of ze aan alle voorwaarden hebben voldaan om ook komend seizoen te mogen uitkomen in de Eredivisie.

''We hebben dit besluit te respecteren'', aldus interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente. ''We begrijpen dat de licentiecommissie meer tijd nodig heeft om de omvangrijke hoeveelheid documentatie te bestuderen."

"Tegelijkertijd willen wij als club de periode van onzekerheid natuurlijk zo snel mogelijk achter ons laten. Want, pas na een hopelijk positief licentiebesluit kunnen wij ons weer voluit richten op het nieuwe seizoen, zowel sportief als commercieel.''

In de afgelopen weken zette FC Twente enkele belangrijke stappen richting het behoud van de proflicentie. Zo is er een garantstelling van bedrijven uit de regio.

Ook werd er een akkoord bereikt met de belangrijkste schuldeisers, was er een beëindiging van het contract met investeringsmaatschappij Doyen Sports en werden er nieuwe bestuurders en commissarissen benoemd.

Scenario's

FC Twente diende afgelopen zaterdag de herziene jaarrekening van 2014-2015 en de halfjaarcijfers van 2015-2016 in bij de KNVB, op tijd voor de gestelde deadline van 1 mei.

De club heeft nog een schuld van 32 miljoen euro. De gemeente Enschede wil garant staan voor dat bedrag, als de club een licentie voor het volgende seizoen krijgt.

De KNVB heeft scenario’s klaarliggen mocht FC Twente de proflicentie verliezen. Als de uiteindelijke nummer zestien (Willem II of Excelsior) van de Eredivisie in de nacompetitie uitgeschakeld wordt, dan blijft deze club alsnog op het hoogste niveau spelen doordat het de plaats van FC Twente inneemt.

Hetzelfde scenario geldt als alleen nummer zeventien De Graafschap wordt uitgeschakeld in de play-offs. In dat geval zal die club in de Eredivisie blijven in plaats van FC Twente.

Mocht zowel de nummer zestien als zeventien de nacompetitie overleven, dan zal nummer achttien SC Cambuur zich alsnog handhaven in de Eredivisie.