Manchester City hoopt zich woensdagavond ten koste van Real Madrid voor de eerste keer in de clubhistorie te plaatsen voor de finale van de Champions League. 

De heenwedstrijd in Manchester eindigde in 0-0. Ook in Santiago Bernabeu zal het voor City niet makkelijk worden om te scoren, want Real Madrid kreeg dit Champions League-seizoen in eigen huis nog geen enkel tegendoelpunt.

De Spanjaarden hielden in totaal al negen duels de nul, waarvan vijf thuiswedstrijden. Het record is in handen van Arsenal, dat in het Champions League-seizoen 2005/2006 in tien duels het doel schoon hield. 

City-spits Sergio Agüero scoorde gedurende zijn loopbaan één keer in Bernabeu. De Argentijn speelde namens Atletico Madrid en City dertien wedstrijden tegen Real, maar wist nog nooit te winnen. 

Reeks

Overigens is ook City bezig aan een sterke reeks in aanloop naar de return. De ploeg van Manuel Pellegrini kan voor de eerste keer in een Champions League-seizoen zeven duels op rij ongeslagen blijven. 

City heeft met Yaya Touré en Martin Demichelis slechts twee spelers die ooit een Champions League-finale hebben gespeeld. Dat deden ze respectievelijk voor FC Barcelona en Bayern München. 

Real heeft liefst elf spelers in de selectie die minimaal één keer in de eindstrijd van het miljoenenbal hebben gestaan.

De ploeg van Zinedine Zidane bereikte vier keer eerder de finale en won de Champions League voor het laatst in het seizoen 2013/2014. Real was toen met 4-1 te sterk voor stadgenoot Atletico, dat dinsdagavond ten koste van Bayern München de finale bereikte.

De return in de halve finale tussen Real Madrid en Manchester City wordt woensdagavond live uitgezonden door SBS en NU.nl. De voorbeschouwing begint om 20.00 uur, de wedstrijd om 20.45 uur.