Diego Simeone kon dinsdagavond zijn geluk niet op nadat zijn Atletico Madrid zich ten koste van Bayern München had geplaatst voor de finale van de Champions League. 

"Ik ben ontzettend trots op de ontwikkeling van deze club", zei de coach na afloop. "We verslaan de beste clubs in de wereld. Tegen Bayern hebben we in 180 minuten laten zien dat het werk van drie jaar zich heeft uitbetaald."

Atletico dolf in München weliswaar met 2-1 het onderspit, maar de Spanjaarden hadden aan de 1-0 zege in de heenwedstrijd genoeg om de eindstrijd van de Champions League te bereiken. 

Daar zag het er vooral in de eerste helft niet naar uit. Bayern was veel sterker en koesterde een 1-0 voorsprong bij rust, ook al miste Thomas Müller een strafschop. "Bayern heeft een geweldig team en dat zag je voor rust ook terug. De gemiste penalty gaf ons leven."

Kracht

In de tweede helft begon Simeone in een andere opstelling met meer nadruk op de aanval. Een doelpunt van Antoine Griezmann vlak na rust bleek uiteindelijk cruciaal in de return. 

"We hebben onze kracht als team getoond", vindt Simeone. "De slotfase met vijf minuten blessuretijd was voor mij als een film. Maar we hebben de thriller overleefd en daar ben ik heel erg blij mee."

De tegenstander van Atletico Madrid in de finale wordt stadgenoot Real of Manchester City. Beide ploegen nemen het woensdagavond om 20.45 uur tegen elkaar op.