Jelle ten Rouwelaar zet aan het einde van het seizoen een punt achter zijn loopbaan. De 35-jarige doelman gaat volgend jaar bij NAC verder als keeperstrainer.

"Het was geen makkelijke beslissing", vertelt Ten Rouwelaar op de site van zijn managementbureau Soccervision.  "Zo heel geleidelijk ging ik ernaar toe dat ik wilde stoppen als speler."

"Ik heb er met veel mensen over gesproken bij wie ik een goed gevoel heb. Dat leverde nogal verschillende reacties op, maar uiteindelijk leek dit me het beste en heb ik de knoop doorgehakt."

Ten Rouwelaar begon zijn loopbaan bij FC Emmen en speelde daarna achtereenvolgens voor PSV, FC Groningen, FC Twente, PEC Zwolle, FC Eindhoven, Austria Wien en NAC.

Ten Rouwelaar komt sinds 2008 uit voor de club uit Breda, waar hij 280 wedstrijden op rij onder de lat stond. Zijn contract bij de Jupiler League-club liep af.

Keeperstrainer

Ten Rouwelaar blijft wel onder contract staan bij NAC, maar vanaf volgend seizoen als keeperstrainer. De doelman heeft een verbintenis van vijf jaar getekend. 

"Dit lijkt me een ideaal instapmoment. NAC heeft nu een staf waar ik iets van kan leren en waar ik veel vertrouwen in heb. Ik heb het gevoel dat ik andere spelers meer kan leren als trainer dan als speler."

Ten Rouwelaar kan zijn carrière bij NAC mogelijk afsluiten met promotie naar de Eredivisie. De ploeg van Marinus Dijkhuizen speelt in de halve finale van de play-offs tegen FC Eindhoven. Het eerste duel wordt op vrijdag 13 mei afgewerkt.