Bayern München-coach Josep Guardiola kon zijn spelers dinsdag geen verwijten maken na de ongelukkige uitschakeling in de halve eindstrijd van de Champions League.

De Duitsers wonnen de return met 2-1 van Atletico, maar dat bleek niet genoeg na de eerdere 1-0 nederlaag in Spanje. "Ik ben trots op mijn team. We hebben zowel hier als in Madrid prima gespeeld en er dus alles aan gedaan."

Guardiola sneuvelde met Bayern zo voor het derde jaar op rij in de halve eindstrijd van het Europese miljoenenbal. Volgend seizoen staat de 45-jarige Spanjaard voor de groep bij Manchester City, dat zich woensdag nog wel voor de finale kan plaatsen in de return tegen Real Madrid.

Hoewel Bayern op 28 mei ontbreekt in de finale, heeft Guardiola een hoge pet op van zijn ploeg. "Dit Bayern met de huidige spelers en deze mentaliteit heeft een grote toekomst voor zich."

Video: Hoogtepunten Bayern München-Atletico Madrid

Triest

Philipp Lahm baalde ervan dat hij niet met een Champions League-titel afscheid kan nemen van Guardiola, die nog wel beslag kan leggen op de Duitse dubbel.

"We hebben er alles aan gedaan, maar het is niet gelukt. Het is triest dat we onze trainer niet kunnen belonen voor de afgelopen drie jaar", treurde de aanvoerder van Bayern in de Allianz Arena. "Het is bitter dat je na zo'n wedstrijd met lege handen staat."

"Dit doet zeer", zei ook spits Robert Lewandowski, maker van de tweede Duitse treffer. "We hadden het verdiend om in de finale te staan, maar dat is voetbal."