Louis van Gaal vindt dat de Engelse media dit seizoen zijn autoriteit als manager hebben aangetast door maandenlang te berichten dat hij zou worden ontslagen bij Manchester United.

"Wat denk je wat er van mijn reputatie overblijft als mijn spelers de krant lezen? Hoe kunnen ze mijn adviezen opvolgen als ik al maandenlang word afgeschilderd als een nobody?", zei Van Gaal tegen Sky Sports.

De 64-jarige coach stond vooral in de eerste seizoenshelft flink onder druk bij United, dat dit seizoen ondanks de vele aankopen niet mee kon doen om de titel en bovendien al in de groepsfase van de Champions League werd uitgeschakeld.

Sindsdien wordt de bij Chelsea ontslagen José Mourinho veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar United volgend seizoen.

"Ik kan wel met die speculaties omgaan, want ik ben niet anders gewend. Voor mijn spelers is het lastiger", merkt Van Gaal, die zichzelf niet herkent in de persoon die door de media wordt neergezet. "Soms kan ik ook heel arrogant zijn. Ik ben één van de beste managers van de wereld."

Verwachtingen

United speelde weliswaar geen rol in de titelstrijd, maar is nog wel in de race voor plaatsing voor de voorrondes van de Champions League. Bovendien staan de 'Mancunians' in de finale van de FA Cup.

"Ik ben al blij dat ik de club weer eens een finale kan schenken. We zitten nog in een transitiefase, dus dan is het niet altijd makkelijk om om te gaan met de verwachtingen die horen bij één van de beste clubs ter wereld. Die verwachtingen zijn nu te hoog."

United staat momenteel op de vijfde plek in de Premier League, met vier punten achterstand op nummer vier City. De ploeg van Van Gaal heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League