Guus Hiddink kwam maandagavond na afloop van het duel tussen Chelsea en Tottenham Hotspur lelijk ten val toen de spelers vlak voor de catacomben van Stamford Bridge in een opstootje verzeild raakten.

De Nederlandse manager van de 'Blues' probeerde de spelers uit elkaar te halen, maar ging zelf onderuit nadat hij in aanraking kwam met Spurs-verdediger Danny Rose. Stewards hielpen de ogenschijnlijk ongedeerde Hiddink weer overeind.

"Het was een emotionele wedstrijd, een hectische derby", bleef Hiddink er nuchter onder. "Dat mag natuurlijk best, maar er waren ook incidenten die niet mogen gebeuren", doelde hij op de vele opstootjes tijdens en na de grimmige wedstrijd.

Ook Michel Vorm was betrokken bij het opstootje na het laatste fluitsignaal. De reservedoelman van Tottenham Hotspur had het aan de stok met Diego Costa en wilde de spits van Chelsea te lijf gaan.

De international van Oranje moest door zijn trainer Maurico Pochettino tot kalmte worden gemaand.

Moussa Dembélé moet vrezen voor een schorsing. De Belgische aanvaller van de Spurs stak zijn vinger in het oog van Costa. Omdat scheidsrechter Mark Clattenburg het incident niet waarnam, kan Dembélé op basis van televisiebeelden alsnog worden geschorst. 

Bekijk het opstootje waarbij Hiddink ten val komt:

Chelsea maakte tegen Tottenham Hotspur een 2-0 achterstand goed (2-2), waardoor Leicester City zeker is van de Engelse titel. Hiddink werd kort na afloop hartelijk bedankt door Leicester-coach Claudio Ranieri.

"Een paar minuten na het laatste fluitsignaal, en na het potje judo, kreeg ik een telefoontje van hem. Zijn stem trilde en hij huilde geloof ik een beetje. Hij zei zeker vijf keer 'bedankt''', aldus Hiddink.

Bekijk hoe Vorm Costa te lijf wil gaan: