Claudio Ranieri kon maandagavond zijn emoties amper in bedwang houden nadat Leicester City zich zonder te spelen voor de eerste keer tot kampioen van de Premier League had gekroond.

"Ik ben 64 jaar oud en vecht nu al lange tijd, maar ik ben altijd positief gebleven. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik ergens een landstitel zou gaan winnen", zei Ranieri tegen Rai 3.

"Ik ben nog steeds dezelfde coach als in mijn periode bij Griekenland, waar ik als bondscoach ontslagen werd. Misschien waren ze daar mijn loopbaan vergeten."

Video: Leicester City viert kampioenschap

Ranieri zag in zijn geboorteland Italië, waar hij op bezoek was bij zijn 96-jarige moeder, dat Tottenham Hotspur een 2-0 voorsprong verspeelde in de uitwedstrijd tegen Chelsea (2-2), waardoor de 'Foxes' met nog twee speelronden voor de boeg niet meer in te halen zijn.

"Na de goal van Cahill had ik al het gevoel dat er iets mogelijk was en na de gelijkmaker van Hazard kon ik me niet meer inhouden", aldus Ranieri, die ook het geheim van de verrassende kampioen onthulde.

"De enige boodschap die ik voor iedereen heb is: probeer, blijf proberen en vecht voor je kansen. Tot het einde. En geloof altijd in jezelf."

Ranieri stelde tevens de fans van Leicester City gerust door te zeggen dat hij ook volgend seizoen op de bank zit in het King Power Stadium. "Ik blijf bij Leicester, al zullen we dit seizoen nooit kunnen herhalen. Dat is onhaalbaar. We gaan vechten voor een plaats bij de eerste tien en hopelijk lukt dat."

Vardy

De spelers van Leicester City vierden het kampioenschap in het huis van spits Jamie Vardy, waar de selectie samen naar het duel tussen Chelsea en de Spurs keek. Na het laatste fluitsignaal op Stamford Bridge barstte er een groot feest los in de woning. "Een ongelofelijk gevoel", zei Vardy over de titel.

Voor de villa van de aanvaller verzamelden zich honderden fans om hun idolen te huldigen. Ook rond het King Power Stadium en in de cafés in de stad kwamen feestvierende supporters bijeen om de eerste titel uit de geschiedenis van de club te vieren.

"Iedereen heeft hier zo hard voor gewerkt. Niemand geloofde dat het ons zou lukken, maar we hebben het gedaan. We zijn kampioen en nog verdiend ook'', reageerde aanvoerder Wes Morgan.

"We zijn als broers'', vertelde de verdediger over de teamspirit. "We hebben hard geknokt om het ongelijk te bewijzen van mensen die dachten dat we zouden degraderen. Niemand geloofde dat het hiertoe zou leiden. Het kan niet snel genoeg zaterdag zijn: ik kan niet wachten om de trofee in ontvangst te nemen.''