De UEFA houdt op 18 mei een speciale bestuursvergadering in Basel. Belangrijkste onderwerp van gesprek zal de actuele situatie zijn rondom de nu geschorste voorzitter Michel Platini

De Franse oud-international heeft bij het internationaal sporttribunaal CAS beroep aangetekend tegen zijn uitsluiting voor zes jaar.

Hij kreeg die schorsing opgelegd vanwege een dubieuze financiële transactie met toenmalig FIFA-preses Sepp Blatter, die nu ook voor zes jaar is geschorst.

Mocht Platini zijn zaak bij het CAS verliezen, dan vergadert het bestuur over diens opvolging en de procedure die in het verkiezingsproces moet worden gevolgd. Het CAS heeft uiterlijk vóór 9 mei een uitspraak aangekondigd.

Mocht Platini in ere worden hersteld, zal hij de vergadering in Basel, waar in de avonduren de finale van de Europa League wordt gespeeld, waarschijnlijk zelf weer leiden.

Volgens waarnemers zou de UEFA eventueel nog voor het begin van het EK in Frankrijk (10 juni-10 juli) over een nieuwe voorzitter kunnen beschikken. KNVB-preses Michael van Praag wordt als een belangrijke kandidaat gezien.