Miami Heat heeft zondag de tweede ronde bereikt van de play-offs in de NBA. De ploeg uit Florida was oppermachtig in het zevende en beslissende duel met Charlotte Hornets: 106-73.

Onder aanvoering van de uitblinkende Sloveen Goran Dragic, goed voor 25 punten, plaatste Miami Heat zich voor de halve finales in de Eastern Conference.

De tegenstander daarin worden de Toronto Raptors, die over zeven duels afrekenden met de Indiana Pacers. De allesbeslissende zevende wedstrijd eindigde in 89-84.

Miami Heat nam in de serie tegen de Hornets een voorsprong van 2-0, maar verloor daarna drie keer op rij. Dwyane Wade en zijn ploeggenoten dwongen echter een zevende duel af, waarin ze zondag met groot machtsvertoon toesloegen.

Miami Heat werd in 2012 en 2013 kampioen van de NBA, toen nog met vedette LeBron James.

Golden State Warriors

De Golden State Warriors rekenden in de eerste wedstrijd in de halve finale van de Western Conference af met de Portland Trail Blazers.

De titelverdediger, die het nog altijd moest stellen zonder de geblesseerde Stephen Curry, triomfeerde voor eigen publiek met 118-106.

Na het eerste kwart koesterden de Warriors al een 37-17 voorsprong. De Trail Blazers verkleinden de achterstand in het tweede kwart, maar werden daarna weer overvleugeld.

Met 37 punten was Klay Thompson de meest productieve speler aan de zijde van Golden State. Curry sprak rond de wedstrijd de verwachting uit dat hij in het derde duel van de serie zijn comeback kan maken.