De geschorste UEFA-preses Michel Platini heeft vrijdag aan een acht uur durende hoorzitting bij het internationaal sporttribunaal CAS in Lausanne een positief gevoel overgehouden.

"Ik ben nu zelfs meer optimistisch over de goede afloop dan ervoor'', liet de Franse oud-international weten.

"Als ik deze zaak win, zal ik bij elke EK-wedstrijd komende zomer in Frankrijk als UEFA-voorzitter aanwezig zijn. Ik ga nu weer even op vakantie in afwachting van het oordeel. Misschien wordt het wel een vakantie voor altijd, als gepensioneerde.''

Het CAS kondigde vrijdag binnen tien dagen een uitspraak aan. Platini wil eerherstel nadat de ethische commissie van de wereldvoetbalbond FIFA hem in december schorste voor acht jaar wegens onfatsoenlijke praktijken.

De beroepscommissie bracht de straf in februari terug naar zes jaar. Platini nam daar evenmin genoegen mee en stapte naar het CAS.

Blatter

Kern van de zaak is een betaling door toenmalig FIFA-president Sepp Blatter van omgerekend 1,8 miljoen euro aan Platini. De Fransman kreeg dat bedrag voor werkzaamheden die hij jaren daarvoor had verricht voor de oude baas van de FIFA. Volgens de ethische commissie van de FIFA wekte dat de schijn van omkoping en corruptie.

Blatter, eveneens voor zes jaar geschorst, trad vrijdag op als getuige in Lausanne. "Het verhoor is eerlijk en correct verlopen'', liet de Zwitser na zijn sessie van anderhalf uur weten. Blatter hoopt dat zijn zaak bij het CAS half mei in behandeling wordt genomen.