Feyenoord-spits Michiel Kramer mist definitief de laatste twee duels van het seizoen. Trainer Giovanni van Bronckhorst liet vrijdag weten dat de Rotterdammers niet in beroep zullen gaan tegen het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal.

"We accepteren de straf. Hij weet dat hij dingen heeft gedaan die niet kunnen", aldus Van Bronckhorst op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Willem II van zondag.

Donderdag besloot de tuchtcommissie van de KNVB om Kramer drie duels schorsing op te leggen, waarvan één voorwaardelijk, voor het bij de keel grijpen van FC Groningen-speler Etiënne Reijnen.

Feyenoord had tot vrijdagmiddag 16.00 uur de tijd om in beroep te gaan tegen de straf, maar ziet dus af van die mogelijkheid.

Door zijn schorsing mist Kramer de resterende duels van dit seizoen met Willem II (zondag) en NEC (8 mei), maar kan hij wel meedoen in de eerste wedstrijd van het komende seizoen om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax of PSV in de Arena.

Kuijt

Ook Dirk Kuijt mist het duel tegen Willem II zondag in Tilburg. De 35-jarige aanvoerder van de Rotterdammers viel in de slotfase van de met 2-1 gewonnen bekerfinale tegen FC Utrecht uit met een kuitblessure.

Het is nog onduidelijk of hij dit seizoen nog in actie komt. Anass Achahbar zal zondag waarschijnlijk in de basis staan door de absentie van Kuijt en Kramer.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie.