Liverpool-trainer Jürgen Klopp raakt niet in paniek door de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd in de halve finales van de Europa League tegen Villarreal.

"We maakten in de hele wedstrijd slechts één fout en daar profiteerde Villarreal optimaal van. Maar de race is nog lang niet gelopen", zei Klopp volgens de BBC.

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht in een weinig hoogstaande wedstrijd. Het duel leek uit te lopen op een doelpuntloos gelijkspel, maar Villarreal trok uiteindelijk aan het langste eind door in blessuretijd te scoren.

"Als we genoeg spelers rond ons strafschopgebied hadden gehad, was er niets aan de hand geweest. Maar de bal ging over Kolo Touré heen en ik weet niet waar Alberto Moreno op dat moment was. Het was onze enige grote fout en Villarreal profiteerde daarvan."

Hoewel de verdediging van Liverpool zijn gebreken toonde bij die late tegentreffer en de bezoekers geen geweldige wedstrijd speelden, vindt Klopp niet dat zijn ploeg iets te verwijten valt.

"We verdedigden zelfs heel erg goed en ook voorin hadden we onze momenten. Natuurlijk ben ik niet blij met die tegentreffer, maar het was pas de eerste wedstrijd. We weten hoe sterk we op Anfield kunnen zijn", aldus de Duitser.

Marcelino Garcia

Villarreal-trainer Marcelino Garcia prees zich gelukkig met de laatste zege. "Tot het laatste fluitsignaal kun je een doelpunt mee of tegen krijgen en vandaag waren wij de gelukkigsten."

Desondanks vond de Spanjaard niet dat de winst voor zijn ploeg uit de lucht kwam vallen. Het was niet onverdiend en we hebben dus niet alleen maar door geluk gewonnen."

"We hebben een goed resultaat neergezet, maar het moet nog blijken of dit genoeg is aan het einde van de rit."

De return wordt komende donderdag op Anfield afgewerkt. De wedstrijd begint om 21.05 uur.