Michael van Gerwen heeft donderdagavond de leiding in de Premier League Darts overgenomen van Phil Taylor door met 7-1 te winnen van James Wade. Raymond van Barneveld verloor in Birmingham van Gary Anderson: 7-5.

Van Gerwen nam met zijn zege revanche op Wade, die in de eerste speelronde van het toernooi op 4 februari nog te sterk was voor de Brabander. 

Van Gerwen staat in het klassement op 22 punten. Dat zijn er evenveel als Taylor, die zijn eerste nederlaag incasseerde na een ongeslagen reeks van twaalf partijen.

De Schot Peter Wright versloeg de Engelsman met 7-4. Op basis van het aantal gewonnen legs in de gehele competitie mag Van Gerwen zich de nieuwe koploper noemen. Hij is al verzekerd van deelname aan de halve finales.

Van Barneveld

Zijn landgenoot Van Barneveld kan kwalificatie voor de 'Final Four' vergeten. De Hagenaar was niet opgewassen tegen wereldkampioen en titelverdediger Anderson: 7-5. 

Van Barneveld blijft op elf punten en de bijbehorende voorlaatste plek steken in het klassement. Met nog twee speelronden te gaan is het gat met Adrian Lewis, die hekkensluiter Robert Thornton versloeg (7-2), zes punten.

Alleen de eerste vier darters gaan door naar de halve finales van het prestigieuze toernooi.