Nairo Quintana heeft donderdag de tweede etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. Ilnur Zakarin pakte oorspronkelijk de zege, maar werd teruggezet naar de tweede plek wegens een onreglementaire sprint. 

De Rus van Katusha troefde Quintana af in de laatste kilometers van de eerste bergrit. Terwijl Zakarin juichend over de streep kwam, maakte de Colombiaan zich boos over een slinger die de Rus had gemaakt. 

De wedstrijdjury besloot Zakarin vanwege die manoeuvre terug te zetten naar de tweede plaats. Quintana pakte niet alleen de ritzege, maar nam ook de leiding in het klassement over van Jon Izagirre, die dinsdag de proloog won.

Zakarin was absoluut niet te spreken over de beslissing van de jury. "Ik ben natuurlijk teleurgesteld over de in mijn ogen foute keuze. De situatie maakt me boos, maar geeft me motivatie om morgen nog beter te rijden."

Quintana wilde niet inhoudelijk reageren op de beslissing van de jury.

Froome

De Portugees Rui Costa werd derde door de sprint te winnen van een uitgedund groepje met favorieten. Chris Froome reed lek aan de voet van de voorlaatste klim en kon niet meer terugkeren bij de klassementsrenners.

De Brit verloor veel tijd en kan daardoor een goede eindklassering vergeten.

Bauke Mollema kwam na ruim 170 kilometer als elfde over de streep. Tom Dumoulin en Wilco Kelderman verloren een kleine minuut in het klassement. 

"Ik ben lichtelijk teleurgesteld na deze rit, maar ik ga me nu volledig focussen op de tijdrit van vrijdag", zei Dumoulin na afloop. Bij de proloog kwam de renner van Giant-Alpecin tot de tweede tijd.