RIJSWIJK - Een droom komt uit voor Stefan Postma. De keeper van De Graafschap staat de volgende drie seizoenen onder contract bij Aston Villa. Bij die club uit de Engelse Premier League is Postma de beoogde opvolger van zijn grote held Peter Schmeichel, de Deense doelman die verkast naar Manchester City.

Zaakwaarnemer Piet Buter maakte maandag de transfer bekend. Aston Villa heeft een aantal miljoenen euro's betaald voor de .99 meter lange doelman, zegt Buter. "De clubs hebben afgesproken dat ze geen mededelingen doen over de exacte transfersom."

Postma heeft een contract van drie jaar getekend met een optie van één jaar. Hij moet bij ploeg uit Birmingham de concurrentie aangaan met de keeper van het Finse nationale elftal Peter Enckelman.

Het mooiste

De 25-jarige Stefan Postma reageert verheugd op zijn overgang van Doetinchem naar Birmingham. "Keepen in de sterkste competitie van de wereld in volle stadions is het mooiste dat er bestaat."

De Utrechter begon zijn betaald voetballoopbaan bij de profclub in zijn geboortestad. Na vijf seizoenen verruilde hij twee jaar geleden FC Utrecht voor De Graafschap.

Zaakwaarnemer Buter meent dat Postma geboren is voor het Engels voetbal "Hij is lang en sterk. Dat zijn precies de kwaliteiten om de kopsterke spitsen in Engeland van het scoren af te houden. Ik zie het helemaal zitten voor Stefan, hij zal zich snel aanpassen."