Voetbal

FC Twente benoemt bestuurders en commissarissen

Het nieuwe bestuur van FC Twente krijgt steeds meer vorm. Donderdag werden de benoemingen bekendgemaakt van Henri Boers en Mark Rouwhorst.

Het tweetal vormt samen met voorzitter Huub Rakhorst en Kees van Ast het bestuur van de stichting FC Twente '65, waarin de aandelen van de proftak zijn ondergebracht.

De nieuwe raad van commissarissen van FC Twente bestaat vooralsnog uit Jan Schutrups en Ton Heerts. "Zij waren natuurlijk al bestuurlijk betrokken bij FC Twente, maar hebben opnieuw moeten solliciteren naar een positie in de rvc", lichtte Rakhorst toe. "Dit biedt de noodzakelijke bestuurlijke continuïteit."

​Het nieuwe bestuur heeft Onno Jacobs gevraagd aan te blijven als interim-directeur tot de licentiecommissie zich op 9 mei uitspreekt over de toekomst van de noodlijdende Eredivisieclub.

FC Twente bereikte deze week een akkoord met de schuldeisers, maar moet voor 1 mei nog een "substantieel bedrag" binnenhalen om de toekomst van de club veilig te stellen.

Rapport Knüppe

De structuurwijziging is een uitvloeisel van het rapport Knüppe, waarin in opdracht van de licentiecommissie van de KNVB en de gemeente Enschede in kaart werd gebracht welke personen een bestuurlijke of toezichthoudende rol vertolkten bij onregelmatigheden die zich hebben voorgedaan bij FC Twente.

Dat leidde tot het vertrek van een aantal bestuurders. Er wordt nog gezocht naar een vijfde bestuurslid. "Wij zijn blij dat we, na advies van de selectiecommissie, met Boers en Rouwhorst twee relatief jonge, kundige mensen met betrokkenheid bij FC Twente hebben kunnen toevoegen aan het stichtingsbestuur", aldus Rakhorst.

Lees meer over:

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?
Tip de redactie