Michael van Gerwen heeft donderdagavond naar eigen zeggen wat recht te zetten als hij het opneemt tegen James Wade in de Premier League Darts.

"James is de enige speler die me heeft verslagen in de Premier League", begint Van Gerwen zijn verhaal op de website van de PDC.

"Hij is een goede speler, een fantastische finisher. Ik moet maar één ding doen: proberen hem te verslaan."

Van Gerwen verspeelde in Leeds een 3-0 voorsprong tegen Wade en verloor uiteindelijk met 7-4 van de Engelsman, die zes punten achterstand heeft op de Nederlandse nummer één van de wereld.

"Ik denk dat ik een enorme fout heb gemaakt in de eerste speelronde tegen hem. Ik had die wedstrijd makkelijk moeten winnen, maar dat deed ik niet. Ik heb dus het nodige recht te zetten", aldus Van Gerwen.

Wade

Wade weet wat hem te doen staat tegen de Brabander. "Ik moet ontspannen en gewoon gaan spelen. De enige die James Wade kan laten spelen is James Wade."

"Elke wedstrijd is lastig, maar ik geloof dat elke wedstrijd zo lastig is als je hem zelf maakt. Ik zou hier niet zijn als ik niet dacht dat ik zou kunnen winnen. Ik sta voor een zware opgave, maar hopelijk kan ik me ontspannen en ervan genieten."

Van Gerwen bezet achter koploper Phil Taylor de tweede plaats op de ranglijst en is al bijna verzekerd van deelname aan de play-offs. Wade is terug te vinden op de vijfde plek.