Atletico Madrid heeft woensdagavond in de heenwedstrijd van de halve finale in de Champions League gewonnen van Bayern München. In Vicente Calderon werd het 1-0 voor de ploeg van Diego Simeone. 

Saúl tekende na tien minuten spelen voor de enige treffer van de wedstrijd na een prachtige soloactie. 

Bayern kreeg aan het begin van de tweede helft goede kansen op de gelijkmaker, maar scherpte en geluk in de afronding ontbraken om voor het belangrijke uitdoelpunt te zorgen.

Bij Bayern begon Thomas Müller verrassend op de bank. Trainer Josep Guardiola had ook geen basisplek ingeruimd voor Franck Ribéry, terwijl Arjen Robben nog ontbrak wegens een dijbeenblessure.

Bij Atletico deed Diego Godin om diezelfde reden niet mee.

Solide

Atletico, dat dit Champions League-seizoen slechts vijf doelpunten tegen kreeg, bleef ook zonder de Uruguayaanse verdediger in de eerste helft tegen Bayern vrij gemakkelijk overeind.

Bovendien kwam de Spaanse titelkandidaat zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van Manuel Neuer. Het eerste schot was voor Fernando Torres, maar zijn inzet in de korte hoek was te zacht om de Duitse doelman te verrassen.

Na tien minuten spelen was het toch raak voor Atletico. Saul ontdeed zich knap van enkele Bayern-spelers en plaatste de bal via de binnenkant van de paal in het doel: 1-0. 

Bayern stelde daar niet veel tegenover voor rust. Kansen waren er onder anderen voor Douglas Costa, maar de vleugelspeler zag zijn vrije trap in het zijnet belanden. 

Alaba

In de tweede helft was Bayern gevaarlijker voor het doel van Jan Oblak. De grootste kans was voor David Alaba, maar de Oostenrijker zag zijn harde schot van ruim dertig meter op de lat uiteenspatten. Twee minuten later kopte Javi Martinez een corner in de handen van Oblak. 

Om de gelijkmaker te forceren bracht Guardiola bankzitters Ribéry en Müller in het veld, maar de grootste kans in het laatste halfuur was voor Atletico. Torres had de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar schoot tegen de paal. De inzet van Koke in de rebound was een prooi voor Neuer. 

Bayern was in de slotfase nog wel enkele keren gevaarlijk, maar het bleef voornamelijk bij afstandschoten. Oblak werd niet echt meer op de proef gesteld en hield het doel van Atletico voor de twaalfde keer in de laatste dertien thuiswedstrijden in de Champions League schoon.