De Servische voetbalbond heeft woensdag het contract van bondscoach Radovan Curcic met wederzijdse instemming ontbonden. Technisch directeur Savo Milosevic besloot daarop zijn ontslag in te dienen.

Curcic werd in november 2014 aangesteld na het ontslag van Dick Advocaat. Het lukte hem echter niet om zich met Servië te kwalificeren voor het EK van deze zomer.

Vorige maand verloor Servië een oefeninterland tegen Polen en won maar nipt van Estland, wat Curcic' positie verder onder druk zette.

Door het ontslag van de 44-jarige trainer is de weg weer vrij voor Ajacied Nemanja Gudelj en voormalig FC Twente-speler Dusan Tadic om terug te keren in het Servische elftal.

Beide spelers meldden vorige maand dat ze onder Curcic niet meer voor hun nationale team wilden uitkomen. Gudelj zei in De Telegraaf dat er "politieke spelletjes" werden gespeeld. "Als Curcic is ontslagen of zelf is opgestapt, ben ik gewoon weer beschikbaar."

Muslin

In Servische media wordt gespeculeerd dat Slavoljub Muslin de nieuwe bondscoach wordt.

De 62-jarige coach, die zeventien verschillende clubs geleid heeft, moet Servië naar het WK van 2018 leiden. Het Balkanland is in de kwalificatie ingedeeld in een poule met Wales, Ierland, Oostenrijk, Georgië en Moldavië.