Atletico Madrid-trainer Diego Simeone mist de ontknoping in de Primera Division. De Argentijn werd zaterdagavond in het duel met Malaga (1-0 zege) weggestuurd door de scheidsrechter en is daarvoor drie wedstrijden geschorst.

Simeone moet ook een boete van 3.005 euro betalen, terwijl Atletico 1.050 euro moet betalen.

De voormalig middenvelder werd naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Antonio Lahoz omdat er tijdens een veelbelovende uitbraak van Malaga een tweede bal in het veld werd gegooid vanuit het technische gebied van Atletico.

Volgens Simeone werd de bal gegooid door een van de ballenjongens, maar op beelden lijkt het dat de trainer de jongen aanmoedigt om het trucje uit te voeren.

Volgens de regels van de Spaanse bond moet de trainer van het veld worden gestuurd als het niet duidelijk is wie de schuldige is aan het breken van de regels. De minimumstraf is vervolgens een schorsing van drie duels.

Tribune

Simeone zei na de wedstrijd tegen Malaga dat arbiter Lahoz juist gehandeld door hem rood te geven. "Hij maakte de juiste beslissing en leefde de regels na. Hij deed wat hij moest doen en stuurde de coach weg. Daar kan ik niets van zeggen."

Door de schorsing moet Simeone de laatste drie wedstrijden tegen Rayo Vallecano, Levante en Celta de Vigo vanaf de tribune aanschouwen.

Atletico staat met nog drie wedstrijden te spelen in punten gelijk met koploper FC Barcelona, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van de Catalanen. Real Madrid volgt op één punt.

Atletico speelt woensdagavond in Madrid tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League.

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division