Kiki Bertens heeft woensdag de kwartfinales van het WTA-toernooi in Rabat bereikt. De 24-jarige Wateringse had in de tweede ronde ondanks een slechte start niet al te veel moeite met Sara Sorribes: 6-4 en 6-3.

Sorribes opende sterk met twee breaks op rij, maar de Spaanse kon die vorm niet vasthouden. Ze leverde vier keer op rij haar service in en verloor zo ook de eerste set.

In de tweede set gaf Bertens een vroege voorsprong weg, maar ze brak haar opponent op 4-3 opnieuw en serveerde de wedstrijd vervolgens met veel moeite uit.

In de kwartfinales treft de Nederlandse Julia Poetintseva uit Kazachstan. De nummer 55 van de wereld had woensdag geen kind aan de Duitse Tatjana Maria (6-0 en 6-2). Bertens won het toernooi in 2012, toen het nog in Fez werd gespeeld.

Hogenkamp

Voor Richèl Hogenkamp viel in de tweede ronde het doek in Marokko. Pauline Parmentier uit Frankrijk was in drie sets net te sterk (4-6, 7-5 en 6-2).

Hogenkamp, die als lucky loser aan het hoofdtoernooi mee mocht doen, nam tegen Parmentier snel een 1-0 voorsprong in sets.

Toen de Doetinchemse de tweede set verloor was haar verzet gebroken. Hogenkamp won in de eerste ronde nog knap van de als vierde geplaatste Irina Begu uit Roemenië.

Sijsling

Bij het ATP-toernooi in München plaatste Igor Sijsling zich voor de tweede ronde. De Nederlander won de in tweeën afgewerkte partij in twee sets van de Italiaan Marco Cecchinato (6-2 en 6-4). 

De partij van Sijsling in Duitsland werd gisteren in de eerste set bij een stand van 3-1 in het voordeel van de Nederlander afgebroken wegens hevige regenbuien en sneeuwval. 

Sijsling, nummer 131 op de wereldranglijst, begon dinsdag sterk aan zijn partij tegen de 23-jarige Italiaan. Al in de derde game brak Sijsling de opslag van de nummer 91 van de wereld. Woensdag deed hij dat in de vijfde game van de partij nogmaals. Vervolgens serveerde hij rustig uit.

In de tweede set gaf Sijsling een vroege break direct weer weg, waarna beide mannen kansen hadden om de beslissing te forceren. Op 4-4 was het Cecchinato die de mist in ging.

De volgende tegenstander van Sijsling is de Slowaak Jozef Kovalik, de nummer 139 van de wereld.