Richel Hogenkamp heeft dinsdag in navolging van Kiki Bertens de tweede ronde bereikt van het WTA-toernooi van Rabat. 

De 24-jarige Nederlandse boekte in Marokko een knappe zege op de als vierde geplaatste Irina Begu uit Roemenië: 6-3 en 6-4.

Hogenkamp is de nummer 139 van de wereld en staat daarmee meer dan 100 plaatsen lager op de ranglijst dan de nummer 35 Begu. Ze werd maandag uitgeschakeld in de laatste ronde van de kwalificaties, maar mocht als lucky loser toch uitkomen in het hoofdtoernooi.

Bertens bereikte maandag al de tweede ronde in Rabat door eenvoudig af te rekenen met Anna Karolina Schmiedlova, de Slowaakse nummer drie van de plaatsingslijst: 6-0 en 6-1.

Sijsling

Igor Sijsling heeft dinsdag zijn wedstrijd in de eerste ronde van het ATP-toernooi in München niet kunnen afmaken.

Zijn duel met de Italiaan Marco Cecchinato werd na vier games stilgelegd omdat het weer ging sneeuwen en regenen in Beieren. Sijsling leidde met 3-1 toen het gravel wegens aanhoudende neerslag onbespeelbaar werd.

Cecchinato is de nummer 93 van de wereld, waarmee hij 28 plaatsen hoger staat dan Sijsling.

De winnaar van de wedstrijd stuit op de als tweede geplaatste Gaël Monfils. De Fransman hoeft niet in actie te komen in de eerste ronde van het toernooi van München.

De Bakker

Bij het ATP-toernooi van Istanbul slaagde Thiemo de Bakker er niet in om de tweede ronde te bereiken. 

De 27-jarige Westlander ging met 6-3 en 7-5 onderuit tegen de als zesde geplaatste Tsjech Jiri Vesely. De partij op het Turkse gravel nam ruim anderhalf uur in beslag.

De Bakker, die op plaats 102 staat van de wereldranglijst, speelde voor de tweede keer tegen Vesely. Vorige maand zegevierde de Nederlander in Indian Wells in de eerste ronde in drie sets over de mondiale nummer 63.

Vesely was onlangs nog verrassend te sterk voor Novak Djokovic in de tweede ronde van het Masterstoernooi van Monte Carlo.