Ajax-verdediger Joël Veltman is ervan overtuigd dat de Amsterdammers volgende week zondag met de kampioensschaal in de handen staan.

"We hebben de kwaliteit en het vertrouwen om dit niet meer weg te geven", zegt Veltman tegen Voetbal International

"Het was cruciaal dat we ons puntenverlies tegen FC Utrecht drie dagen later meteen hebben goedgemaakt met een zege in Heerenveen. Nu is het een kwestie van nog twee keer volop geconcentreerd zijn en de volle buit binnenhalen."

Koploper Ajax laat naaste achtervolger PSV alleen op doelsaldo achter zich. De ploeg van trainer Frank de Boer verdedigt in de resterende twee duels een voorsprong van zes doelpunten. Diverse spelers van PSV stelden onlangs dat Ajax nog punten laat liggen in de slotfase van dit seizoen.

"Ik snap best dat ze bij PSV de verwachting uitspreken dat wij nog punten laten liggen", aldus Veltman. "Zo proberen ze de druk bij ons op te voeren en dat is logisch." 

"Andersom zou ik hetzelfde doen, als wij met Ajax in de achtervolging waren. Maar de uitspraken uit de PSV-hoek hebben geen effect op ons. Ik lees het en dan ga ik weer over tot de orde van de dag."

Ajax neemt het zondag in de Arena op tegen FC Twente en gaat een week later op bezoek bij De Graafschap. PSV stuit achtereenvolgens op SC Cambuur (thuis) en PEC Zwolle (uit).

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie