FC Twente heeft het contract met investeringsmaatschappij Doyen Sports per direct beëindigd, zo laat de club uit Enschede dinsdag weten.

FC Twente ging in 2013 een samenwerkingsverband aan met Doyen, dat de noodlijdende Eredivisieclub vijf miljoen euro leende. 

In ruil voor die financiële steun kreeg de investeringsmaatschappij een deel van de transferrechten in handen van onder anderen Luc Castaignos, Dusan Tadic, Kyle Ebecilio, Quincy Promes en Bilal Ould-Chikh.

FC Twente verzweeg bepaalde toevoegingen in het contract met Doyen echter voor de KNVB. Daarop besloot de licentiecommissie van de voetbalbond de proflicentie voorwaardelijk in te trekken.

Daarnaast is Twente de komende jaren uitgesloten van Europees voetbal en moet het een boete van 45.250 euro betalen. Op 9 mei wordt bekend of FC Twente de proflicentie voor volgend seizoen mag behouden.

Puntenaftrek

De landskampioen van 2010 kreeg onlangs drie punten in mindering nadat het de jaarrekening over het seizoen 2014/2015 had ingetrokken vanwege onregelmatigheden rondom de transfer van Tadic naar Southampton.

FC Twente benadrukt in een verklaring dat Doyen geen invloed had op de besluitvorming van de club en dat het geld van de investeringsmaatschappij op dat moment nodig was om vooruit te kunnen. 

FC Twente moet de lening van Doyen nog wel terugbetalen, maar krijgt daarvoor langer de tijd van de investeringsmaatschappij.