Timothy Fosu-Mensah maakte de afgelopen weken indruk in het shirt van Manchester United, maar de 18-jarige verdediger is ook van mening dat hij nog veel moet leren. 

"Ik heb een aantal waanzinnige weken achter de rug, maar ik moet nog veel dingen leren en dat is ook wat ik probeer", zegt Fosu-Mensah op de officiële website van United.

"Blijven leren, blijven verbeteren en mezelf proberen te ontwikkelen als speler en elke dag hard trainen."

De voormalig jeugdspeler van Ajax genoot zondag met volle teugen van het spelen op Wembley, waar de 'Mancunians' ten koste van Everton (2-1) de finale van de FA Cup bereikten. Fosu-Mensah veroorzaakte wel de strafschop die door Romelu Lukaku werd gemist.

"Het was een speciale dag voor me", kijkt de jonge Nederlander terug. "Wembley is een fantastisch stadion en er heerste een geweldige sfeer."

Blind

Fosu-Mensah is vol lof over ploeggenoten Daley Blind en Chris Smalling, die het hart van de defensie vormen. "Ze communiceren zo goed met mij. Iedereen in de verdediging is goed, inclusief doelman David de Gea. Hij is een topkeeper en hij redde ons tegen Everton."

"Ik ben blij dat ik als rechtsback mag spelen, maar ik speel waar de manager mij nodig denkt te hebben. Ik doe gewoon mijn best. Ik probeer mijn hoofd koel te houden en te doen wat ik altijd doe."

Fosu-Mensah luistert naar eigen zeggen veel naar de routiniers in de selectie. "Ze helpen me met wat ik moet doen op het veld, waar ik soms moet staan en andere dingen. Het helpt me veel."