Coach Massimiliano Allegri kon zijn geluk niet op nadat Juventus zich maandagavond kroonde tot kampioen van Italië.

"Dit is een memorabel seizoen. Niemand had na onze slechte start gedacht dat we nog een kans zouden hebben op de titel, maar het is ons wel gelukt", aldus de 48-jarige Italiaan in Turijn.

Juventus kwam maandag zelf niet in actie, maar pakte de titel door de 1-0 nederlaag van concurrent Napoli in de uitwedstrijd tegen AS Roma. De 'Oude Dame' heeft met nog drie wedstrijden te gaan een onoverbrugbare voorsprong van twaalf punten op Napoli. 

Voor Allegri is het zijn tweede titel in twee seizoenen als trainer van Juventus, dat eind oktober nog op de twaalfde plek stond in de Serie A met elf punten achterstand op de koploper. 

"Veel mensen dachten dat de club mij zou ontslaan na de slechte start, maar we hebben ons goed herpakt. 24 van de 25 wedstrijden winnen is bijna onmogelijk, maar we hebben het wel geflikt."

Buffon

Ook doelman Gianluigi Buffon was trots na de titel van Juventus. "Deze en mijn allereerste titel bij Juventus zijn de mooiste kampioenschappen van de zeven die ik er hier heb meegemaakt."

"Dit seizoen was gek en ongelooflijk. Met deze titel heeft dit team zijn kracht laten zien, zowel op technisch als mentaal vlak."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Serie A