Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino bleef maandagavond bijzonder nuchter onder het dure puntenverlies tegen West Bromwich Albion (1-1). De 44-jarige Argentijn heeft de titel nog niet uit zijn hoofd gezet.

"Natuurlijk wisten we dat dit een duel was dat we moesten winnen, maar dat heeft helaas niet zo mogen zijn", zei Pochettino voor de camera van de BBC.

"We moeten gefocust blijven en ons zoals gewoonlijk optimaal voorbereiden voor de eerstvolgende wedstrijd. Dat zal lastig worden, maar wij moeten nu vechten voor de punten. Wij zullen niet opgeven."

Tottenham heeft met nog drie wedstrijden voor de boeg zeven punten achterstand op de verrassende koploper Leicester City, dat zondag bij een zege op Manchester United op Old Trafford kampioen van Engeland is. De Spurs gaan een dag later op bezoek bij Chelsea.

"Het is mathematisch nog mogelijk", aldus Pochettino. "Ik heb op dit moment niets om over te klagen. We moeten nu mentaal sterk zijn en erin blijven geloven, maar we weten ook dat het moeilijk gaat worden om Leicester nog in te halen."

Ongelukkig

Pochettino bestempelt het gelijkspel in eigen huis tegen West Bromwich Albion als pech. "We waren een beetje ongelukkig. Ik denk dat we een hele goede eerste helft speelden en veel kansen creëerden."

"We hadden alleen meer dan één doelpunt moeten maken. Door het missen van de kansen gaven we hun hoop. Als je de wedstrijd niet kunt killen, dan weet je dat de tegenstander terug kan komen. Maar goed, dit kan altijd gebeuren in het voetbal."