John Degenkolb zal zondag drie maanden na het trainingsongeval van zijn ploeg Giant-Alpecin zijn rentree maken in een wielerkoers. 

De 27-jarige Duitser is opgenomen in de selectie voor de koers Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt.

Degenkolb was in januari een van de zes renners van Giant die werd aangereden door een auto, waarbij hij bijna een wijsvinger verloor, een onderarm brak en een groot aantal snijwonden opliep.

Door de aanrijding zag hij zijn hele voorjaar in rook opgaan, nadat hij vorig jaar Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix won.

Giant-Alpecin-trainer Mattias Reck is blij met de terugkeer van Degenkolb, die in totaal vijf operaties moest ondergaan, maar verwacht nog geen wonderen van zijn pupil.

"Het is geweldig om John terug te hebben in het team. Hij heeft lang moeten revalideren en hard moeten werken voor zijn comeback. Hij moet zondag vooral weer het gevoel van een wielerwedstrijd voelen. Er is voor hem geen druk om te presteren", aldus Reck.

Sinkeldam

Reck verwacht een zware koers met drie keer de beklimming van de Mammolshainer Berg. "De laatste klim zal een sleutelrol spelen, denk ik.''

Van de Duitser Simon Geschke en de jonge Nederlander Sam Oomen wordt een vooraanstaande rol in de finale verwacht.

"Zij moeten in staat zijn mee te gaan in aanvallen. Blijft de groep bij elkaar dan mikken we op een sprint met Ramon Sinkeldam."