Pello Bilbao heeft maandag de tweede etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De Spanjaard van Caja Rural–Seguros RGA kwam vlak voor een groepje achtervolgers solo over de meet.

Vorig jaar won de 26-jarige Bilbao ook al een etappe in de Ronde van Turkije. Destijds was hij de sterkste in de zesde rit.

De zege van Bilbao was niet genoeg om ook de leiding in het algemeen klassement over te nemen van de Pool Przemyslaw Niemiec, die zondag de eerste etappe won.

De Ronde van Turkije telt in totaal acht etappes. Vorig jaar ging de eindzege naar de Kroaat Kristijan Durasek.

Kopgroep

De etappe van maandag ging over 154 kilometer rond de stad Cappadocia met daarin vijf keer dezelfde beklimming van de tweede categorie.

Met nog ruim een uur koersen voor de boeg gooide Bilbao met zijn Spaanse ploeg het tempo omhoog in een beklimming, waardoor veel renners moesten lossen. Het leverde een kopgroep op met vijftien renners, onder wie zes van Caja Rural.

Een groepje met zes achtervolgers, onder wie Jasper Ockeloen en Jochem Hoekstra, wist de koplopers niet meer te achterhalen.

In de slotfase stuurden de dominante Spanjaarden verschillende pionnen vooruit. Uiteindelijk bleek de aanval van Bilbao de juiste, maar dat was niet voldoende om Niemiec uit de leiderstrui te rijden. De Portugees José Golçalves, die eveneens voor Caja Rural rijdt, werd tweede en de Italiaan Mauro Finetto derde.